کارتن پوشاک هر کالاست | صادرات کاغذ پس از تامین داخل
پاسخ مهندس حدادی مدیر بازرگانی بخش سلولزی مجموعه شرکت های یثربی به جناب رضا نورائی سردبیر مجله بسته بندی
طبق جلسه کلینیک فنی تخصصی که در تاریخ ۹۷/۱۰/۳۰ برگزار شد، سوالاتی پیرامون این جلسه از سمت سردبیر مجله بسته بندی جناب آقای رضا نورائی پرسیده شد که به آن می پردازیم.
رضا نورائی در ادامه روند این جلسه این گونه فرمودند: یکی از مهم ترین مسائل امروز در صنعت کاغذ کارتن و مقوا، تقسیم وظایف و ظرفیت ها و از همه مهم تر نیاز های این دو است. صرفا دادن مجوز برای تاسیس کارخانه ها و یا حتی بنگاه های بزرگ و کوچک در صنف کارتن و مقوا نیاز به برنامه ریزی مشخص و همین طور دوراندیشی دارد تا عرصه تولید اشباع نشود و بقیه ظرفیت ها خالی بماند. تاکید وی بر این می باشد: در اولین حرکت باید به دنبال یک طرح توجیهی متناسب با ایجاد صنعت مورد نظر خود باشیم.
ادامه صحبت های نورائی در مورد نحوه محاسبه و آمایش سرزمین ها بود که به این موضوع اشاره داشتند: نمی توان به پیاده سازی و ساخت صنعتی اقدام کرد مگر اینکه سرمایه ها در جهت مناسب پیشروی داشته باشند. مشورت در مواردی همچون بحث تعمیر و راه اندازی ماشین آلات بعد از خرید و توجه بیشتر به ظرفیت ها از جمله مواردی هستند که باید به ترتیب در مراحلی مثل تقسیم کارها و تحقیق و همچنین بازاریابی مورد بررسی قرار گیرند.
حال رضا نورائی با توجه به کشمکش های این جلسه از چند نفر از فعالان صنعت بسته بندی از جمله جناب مهندس رحمت اله حدادی (مدیر بازرگانی بخش سلولزی مجموعه شرکت های یثربی) به عنوان مشاوره فنی و بازرگانی صنعت سوالاتی را پرسیدند که در ذیل به آن ها می پردازیم.
"صرفا برای وارد شدن به این موضوع سه پرسش را مطرح کردیم تا بحث با صاحب نظران باز شود:"
۱- آیا ممنوعیت صادرات ماده ای که خوراک صنعت کارتن است را برای این صنعت یک فرصت می دانید؟
۲- آیا با وضع قوانین این چنینی در مدیریت کلان صنعت کشور موافق هستید؟
۳- دوره زمانی مناسب برای این ممنوعیت را چه مدت میدانید؟
- ممنوعیت صادرات در صنعت کاغذ فرصت نیست، بلکه مانع پیشرفت کیفیت می شود، احتیاج به رقابت داریم.
- مدیریت کلان در صنعت بسته بندی صلاح نیست احتیاج به مشاوره و نظر سنجی دارد.
- هر نوع ممنوعیتی حتی کوتاه مدت باعث از دست دادن بازار و مشتری صادراتی می شود.
- تولیدات کارخانجات تولید کاغذ می بایستی توسط مراجع ذیصلاح مانند سازمان استاندارد، سندیکا، تعاونی، و کارشناسی تولیدکنندگان کارتن و بسته بندی ارزشیابى و شناسایی شده و درجه گرید بندی یا رده بندی دریافت کنند و سپس بر مبنای نتیجه گریدبندی درصد فروش داخله و درصد فروش صادرات نسبت به تولید کارخانه مربوطه مشخص شود. در واقع مرغوبیت و کیفیت کالا اثرات مثبت در نسبت صادرات و فروش داخل دارند.